Няма разлика кой от коя политическа сила е излъчен, районните кметове имаме равен достъп до кмета Васил Терзиев. Провеждаме редовни срещи с него, на които обсъждаме различни въпроси. Отделно той си има негова програма и обикаля в различни райони, като се среща с всеки един районен кмет и се запознава с проблемите на място. Имаме обратна връзка, той дава предложения, не настоява, много по-добре е. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" кметът на район "Слатина" в София Георги Илиев

"За съжаление се занимаваме отново с избори. В София районната администрация изнася цялата тежест на изборите. Район "Слатина" има допълнително натоварване, защото залите в които се броят бюлетините, се намират в нашия район", обясни кметът.

Георги Илиев изрази надежда работата на районните кметове да не бъде спъвана: "Имаме ясен план какво искаме за следващите три години, разчитаме на финансиране, което знаем, че е възможно да получим, направили сме сметки. Това, което очакваме е само подкрепа и за сега я получаваме от страна на голямата община. Имаме няколко проекта с подкрепа с чуждо външно финансиране, а Столична община създаде звено, което да подкрепя районните кметове в такива проекти - нещо, за което аз говоря в последните четири години и половина, откакто аз станах кмет, сега вече е реалност. Това е един мой принос към развитието на Столична община", коментира още Илиев.