Кметът на Варна, Благомир Коцев коментира пред Varna24.bg ремонтът на улица "Вяра" в "Младост", който бе извършен преди дни. Кърпенето на дупките в района предизвика дискусия между жителите. Те изразиха недоволството си, че за пореден път "Вяра" бе само частично ремонтирана, а не премина цялостна реконструкция както се надяваха хората.

Публикуваме отговора по темата на Благомир Коцев без редакторска намеса:

"Абсолютно съм съгласен, че ул. "Вяра" трябва да бъде изцяло асфалтирана. Запознат съм с важността и състоянието на тази улица, както и на други такива. Но основните ремонти се случват по определен ред. Минава се през залагане в бюджета, проектиране, провеждане на обществена поръчка, избор на изпълнител и чак тогава реализация. В най-добрия случай това става за около година-година и половина. Ако има водопровод, се съобразяваме и с програмата на ВиК, за да не се налага след това да режем настилката на чисто нова улица. Виждали сме това неведнъж в предходни години.

В момента сме на етап възлагане на цялостно проектиране на улица "Вяра". Не знам защо предното ръководство не е направило поне това досега. Ако бяха, сега щяхме да възложим цялостно изграждане. Докато това се случи можем само да закърпваме по бюджета за пътна рехабилитация.

Редица други улици като Капитан Райчо, Петър Попов, Янко Мустаков и др. са с готови разрешителни за строеж и на етап одобрение от Министерството на финансите за финансиране по тяхната програма."