3 март е датата, която е повод едновременно за гордост, за смирение, за почит. Това пише в поздравителния адрес на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров по повод Освобождението на България.

"Уважаеми старозагорци,

Отправям поздрав към Вас по случай 146 години от Освобождението на България. 3 март е датата, която е повод едновременно за гордост, за смирение, за почит. Ден за преклонение, но и за възхвала – напомнящ ни, че сме необикновен народ – непреклонен, непримирим и побеждаващ!

Свободата и днес е отговорност, която носим, но и която трябва да пазим и предаваме напред като сакрален дар за поколенията. Единни можем да вършим геройства, да бъдем добри в делата и мислите си, защото България е кауза, която си заслужава! Нашето утре е изградено от нашето вчера, а днес трябва да сме съвестни и отдадени на висшите ценности и морала, за да имаме здраво и стабилно общество, свободна воля и просперитет.

Поклон пред всички знайни и незнайни герои – изстрадали, бранили с живота си и постигнали единство в името на Свободата!", пише в поздравителния адрес на Живко Тодоров.