Почистването на растителността на река Марица стана повод за словесна схватка между кмета на Пловдив Здравко Димитров и общинските съветници от Демократична България. В началото на днешната сесия от ДБ отправиха официално на микрофон питане какво се случва с премахването на джунглата от коритото на реката, предаде репортер на "Фокус".

"Трудно намирам думи да отговоря на такъв евтин популизъм. Бяха дадени 9 милиона лева от правителството на ГЕРБ за почистването на реката, вие спряхте изпълнението и парите бяха върнати. В момента има обществена поръчка. Не сме спрели нито за ден, нито за час да мислим за този проблем. Стига популизъм, наближават избори, нищо не печелите от това" - отговори кметът.

Съветникът Веселина Александрова припомни, че от ДБ вече 2 години повдигат този въпрос и не получават адекватен отговор. "Казвате, че ние сме попречили на почистването на река Марица – това категорично не е истина, защото има закон и той казва кога обществена поръчка може да се възлага директно. Агенцията за обществени поръчки извърши проверка и спря тази поръчка" - каза юристката. 

Кметът не остана длъжен и продължи: "Лично един ваш колега се обади на Родопски (б.а. - зам.-кмета по финанси Величко Родопски). Всячески пречите. Осигурете 9 милиона сега де. Когато имаше пари, вие – не по тоя начин, по друг начин. А проблемът е един, за всички пловдивчани".