Кметът на Пловдив Здравко Димитров иска законно да придобие терен за парк в града и за тази цел е провел среща със собственици на терени в парк "Отдих и култура" при закрити врати, информира репортер на Агенция "Фокус".

Срещата била конструктивна, обяви кметът Здравко Димитров на брифинг. 

Договорено е да се направи пазарна оценка и правен анализ на имота, за да може общината да го придобие. След представянето на двата документа ще се проведе нова среща, на която ще присъстват общински съветници и представители на новоучреденото гражданско сдружение "За парка", което от своя страна организира протест пред Общината, докато траеше срещата при закрити врати.

От община Пловдив са на мнение, че трябва да се намери начин теренът да бъде придобит. 

"Държа да бъде придобит по законен начин от община Пловдив, за да остане зелено пространство за всички пловдивчани, такова, каквото го помним" - подчерта Димитров.

По информация на кмета, частният собственик няма намерение да застроява мястото, защото има одобрен ПУП за увеселителен парк. Очаква се до 10-15 дни поисканите два документа да са изготвени и да се представят в общината. Димитров декларира, че няма намерение да протака и бави процеса.

Подробности гледайте в прикаченото видео!