В понеделник кметът на Община Казанлък Галина Стоянова се срещна с жителите на село Шейново, предаде репортер на "Фокус". Пред пълна зала тя представи Програмата си за управление за мандат 2023/2027 година. Кметът поддчерта, че най-важно за селото е да се изготви проект за подмяна на водопровода и канализация. 

На срещата бе поставен и въпросът за съдбата на училището и детската градина, които в последните години са с най- малко ученици и деца и се поддържат на ръба на закона. За представители на Консултативния съвет събранието избра Живко Красимиров, Михаил Димов и Иван Чавдаров.

На следващият ден, във вторник, Галина Стоянова представи програмата си и в село Черганово. Беше акцентирано на сериозните проекти и промяна на ключови обекти в селото. Отличаващи се проекти включват изграждане на мотописта в населеното място; преобразуването на училището в място за развиване на различни спортове; изграждане на сцена на открито; изграждане на велоалея- Казанлък- Овощник - Черганово; проектиране на канализация на селото, за която в бюджет 2024г. има предвидени 40 хил. лв. за проект.

Различни молби и проблеми бяха представени пред Галина Стоянова. Свещеникът на църквата Отец Теодор отправи молба за съдействие за изграждане на ограда, на което кметът на Общината отговори, че ще се съдейства с всичко необходимо.

Жителите апелираха и за поставяне на мантинели по дължината на напоителния канал, на което кметът на Черганово отговори, че е изпратено писмо до АПИ.

Повдигнат бе въпросът и за газифициране, на което кметът на Казанлък изложи критериите, които трябва да бъдат покрити и подчерта, че живущите и кметът на селото трябва да направят проучване и да предоставят данните на частното дружество Сити газ. Членовете на Консултативния съвет от Черганово са Румяна Сургучева, Георги Димов и Георги Биязов.