При изключителен интерес се проведе срещата на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и жителите на село Ясеново, предаде репортер на "Фокус". Всички присъстващи изслушаха с търпение, заложените в Програмата за управление мандат 2023-2027 цели. Те включват важни проекти като: довършване на ВиК и асфалтиране на улиците, които са приоритетни, разширяване на гробищния парк, ремонт на покрива на читалището, както и освежаване на вътрешността му, да бъде положена маркировка и да се поставят знаци в населеното място.

Кметът сподели с присъстващите, че е “важно хората в селото да се обединят и да кажат какво искат за него, ние ще намерим начин да го изпълним." С тези думи насърчи всички да се включат в дискусията за съдбата на училището и за изоставените сгради. Предложенията, които се чуха бяха добре обосновани. Сред тях бяха училището да се превърне в детски лагер, старчески дом или дом за бездомни хора.

В хода на разговора се разбра, че Ясеново ще приветства столетница в края на 2024. Младите настояха да има спортна площадка или футболно игрище, на което кметът Пламен Вълев отговори положително и, че вече е започнала работа по изграждане на мини футболно игрище. Емоционален и пъстър бе разговорът с всички, и най-вече ползотворен. 

Членовете, които ще допълнят Консултативния съвет са Стоян Костов Костов, Асан Халил Асан и Румяна Андреева Андреева,

На тръгване кметът Стоянова сподели, че Ясеново е “едно от  най-хубавите места" и, че сърцето ѝ винаги се пълни там.