По инициатива на Община Казанлък вчера следобед се проведе среща между представители на Общината, РУ “Полиция", КАТ и Общинския съвет, съобщиха за Агенция "Фокус" от местната администрация. Обсъдени бяха различни обстоятелства и мерки за осигуряване на пътната безопасност в т.ч. и засилване на контрола по междуселищните пътища в цялата община.

От страна на Община Казанлък бе поет ангажимент да постави камери на всички входно-изходни точки, които РУ “Полиция" посочи по населените места. Общината ще реагира и на всички указания, които й бъдат дадени от Прокуратурата след извършването на съответните проверки.

От Полицията се ангажираха да увеличат броя на патрулиращите полицейски екипи по селата и в града. В момента е в ход и промяна за разширяване правомощията и отговорностите на кварталните инспектори в общината.

Всички мерки, които бяха набелязани единодушно от представителите на институциите, предстои да бъдат обсъдени и приети на извънредно заседание на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата.

Рени АТАНАСОВА