В края на миналата година ДКЦ "Районна поликлиника" Казанлък стартира кампания за събиране на средства за закупуването на скенер, нужен на Рентгеновото отделение. Необходимата сума е 300 хиляди лева, а апаратурата ще се ползва от всички лични лекари и специалисти, каза за "Фокус" управителят на лечебното заведение д-р Красимир Пейчев.

"Кампанията срещна силната подкрепа на Негово Високо преосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и Ротари клуб "Берое" Стара Загора. Важно е да уточня, че бяха направени две сметки – едната е попечителски фонд в Стара Загора, а другата дарителска в Общинска банка Казанлък. Общата набрана сума до момента в двете сметки възлиза на 73 хиляди лева. Като най-големите дарители, на които искам да благодаря са Старозагорска митрополия, която дари 10 000 лв., Ротари клуб "Берое" Стара Загора също с 10 000 лв., ГЕРБ-Казанлък, заедно с кмета Галина Стоянова, която дари една нейна заплата, преведоха общо 11 000 лв. В дарителската сметка са постъпили и 10 000 лв., дарени от фирмата на г-жа Ваня Гочева. От бизнеса на Казанлък, като дарения общо имаме около 20 000 лв. Да, малко е странно, че сумите от предприятията са пренебрежимо малки, все пак Казанлък е промишлен град и бизнесът би изиграл ключова роля в успешното реализиране на кампанията. Надявам, че това са само първоначални постъпления, надявам се тепърва да имаме постъпления в сметките от казанлъшкия бизнес. Смея да кажа, че все пак този скенер ще бъде за всички граждани в региона. Той ще се използва от петте общини, и работещите в бизнеса ще се възползват от него, така че очаквам постъпления занапред", каза д-р Пейчев.

Управителят на поликлиниката уточни, че освен нова техника и модерни кабинети, едно лечебно заведение се нуждае и от добри лекари. Все повече специалисти избират ДКЦ Казанлък за свое работно място и се грижат за здравето на казанлъчани и гражданите на съседните общини. Последните нови специалисти, които се присъединиха към екипа на Поликлиниката през февруари са акушер-гинеколог, дерматолог и пулмолог. 

За да помогнете на Поликлиниката в закупуването на нужната апаратура можете да дарите средства по банков път на дарителската сметка:

Титуляр "ДКЦ РАЙОННА ПОЛИКЛИНИКА – КАЗАНЛЪК“ ЕООД

IBAN  BG62SOMB91301070974301

BIC SOMBBGSF

Банка: "Общинска банка“ АД клон Казанлък

Рени АТАНАСОВА