Гости от най-отдалечените точки на света пристигат в Казанлък, за да се потопят в магията на Празника на розата, предаде репортер на "Фокус". Хилядите километри, които делят България с Япония, Китай, Тайланд и Европа се оказват незначителен фактор в желанието на туристите да посетят дома на маслодайната роза. Долината на розите се превръща в топъл домакин и сплотяващ елемент за гостите от цял свят, предлагаща им всички свои приказни кътчета. 

Програмата за Празника на розата и предстоящото празнично шествие ще се превърнат в безценен спомен, който ще бъде разказван далеч зад границите на България, и който ще утвърди Казанлък като задължителна спирка от маршрута на всеки турист. Спирка, която отвежда в различни светове - свят на величие и сила - светът на траките, свят на красота и нежност - светът на розата и свят-съкровищница, съхраняваща културното и историческо наследство, израз, на който свят са музеите и паметниците на културата в Казанлък.

В най-розовите и уханни дни, нека не забравяме, че имаме привилегията Казанлък- кътче, което е мечтана дестинация за туристи от целия свят, да бъде наш дом. Нека го пазим чист, приветлив, посрещащ с аромат на рози, изпращащ с аромат на щастие.