Тридневна кариерна борса "Иновации в електротехниката, електрониката и автоматиката“ ще се проведе днес (15 май), утре и вдругиден във фоайето на Електротехническия факултет на Технически университет - Варна, научи "Фокус" от Областния информационен център.

По време на кариерната борса фирмите ще се срещнат със студенти в сферата на професионално направление "Електротехника, електроника и автоматика", "Информационно-комуникационни технологии“ и други. Студентите ще имат възможност да се включат в лекциите "Подготовка на автобиография, мотивационно писмо и подготовка за интервю пред работодател“ и “От пясък до чип, интелигентна автоматизация за производство на интегрални схеми".

Събитието е организирано в изпълнение на проекта "Модернизация на висшите училища: Технически университет - Варна, Технически университет - София, Технически университет - Габрово и Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас“. Той се финансира от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 1 962 759, 48 лв. Бенефициент е Технически университет - Варна, а партньори са ТУ - София, ТУ - Габрово и Университет "Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас.

В рамките на кариерната борса ще се проведе хакатон по технически проблем, зададен от участващите работодатели.