В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 1683-НС от 16 февруари 2023 г. на ЦИК, кметът на община Варна кани на 23.02.2023 г. от 10,30 часа в зала "Варна“, бул. "Осми Приморски полк“ №43 парламентарно представените политически партии да участвате в консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждането на избори за Народно събрание на 02 април 2023 г.

При участие в консултациите следва да бъдат представени:

1. Писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; трите имена и единен граждански номер на предложените лица; длъжност в комисията, за която се предлагат; образование, специалност; телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице.

2. Заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 31.01.2023 г. или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 48-то Народно събрание, удостоверяващи пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.

3. Пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова, когато в консултациите участват упълномощени лица.

4. Списък на резервните членове, които да заместят предложените по т.1 лица, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно в случаите по чл. 51, ал. 2 от ИК или когато член на СИК не се яви в изборния ден.