Деца ще могат да изработват коледни късмети и коледни декорации на арт фестивала "Сръчко", който стартира във Варна. Това е първата работилничка от поредицата подобни, които ще зарадват жителите и гостите на града. Уъркшопът ще се проведе в неделя - (10. декември) от 13 до 16 часа. Той ще бъде воден от Венета, която се занимава с изработка на ръчни творения над 10 години, а в комбинация с нейната любов към децата организира една магична работилничка специално за тях. Майсторката вярва, че всеки занаят трябва да бъде предаден на децата и че ръчната работа има безброй плюсове за подрастващите.

Арт фестивалът "Сръчко" се провежда в Делта Планет мол във Варна. Подготвени са множество работилнички за деца от 3 години нагоре.

Също в неделя (10. декември), но от 16:30 до 19 часа ще има друга работилничка на феста. Тя е оцветяване на коледни гипсови фигурки със Станислава.

На 11. декември от 17 до 19 часа ще се проведе работилничката - изработване на картички, на 12.12 от 17 до 19 часа - Изработване на коледни украси от природни материали, на 13.12 от 17 до 19 часа - Изработване на коледни топки и елхички /иглонабиване/ и други.

На арт фестивала "Сръчко" 2023, който е под надслов "Коледа е магия", участват над 40 варненски майстори на традиционни занаяти. Той ще се проведе от 8 до 28 декември на партерния етаж на Делта планет мол във Варна.

Тази година Сръчковците ще дарят 20% от всяка работилничка за каузата "Аз Вярвам и помагам".