Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решението за избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет: "Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за обект: Нова учебна сграда за нуждите на ОУ "Княз Александър I". Преписката се връща на община Пловдив за ново провеждане на процедурата, предаде репортер на Агенция "Фокус".

През юли 2022 г. от комисия към Община Пловдив избра за изпълнител фирма "Ринг-П". Компанията на пловдивския предприемач Крум Бурджиев единствена достигна до финалната фаза, като преди това другите пет фирми бяха отстранени с аргумент, че не отговарят на техническите параметри. ДЗЗД "Образователна инфраструктура - Пловдив", в което участват "Аква Конструкт Груп" ЕООД и "Одесосстрой" ООД, обжалва решението пред антимонополната комисия. 

Община Пловдив трябва да плати 4500 лева за направените за производството в КЗК разноски. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14- дневен (четиринадесетдневен) срок от съобщаването му на страните. 

За изграждане на новата сграда в двора на Хуманитарната гимназия са заделени 9 милиона лева, осигурени по програмата на МОН за обновяване на образователната инфраструктура в страната. В момента учениците от ХГ "Св. Св. Кирил и Методий" и ОУ "Княз Александър I" учат в една сграда на две смени.