През миналата седмица столичния район "Лозенец" е приел над 500 кв. м. бетонов паваж като дарение. Това съобщи районният кмет Константин Павлов в личния си профил във Facebook, предава "Фокус". От думите му става ясно, че той е демонтиран от временния тротоар на пробива на бул. "Филип Кутев". 

"Паважът е много добре съхранен от строителя и на практика е като нов. Ще го вложим приоритетно в тротоара на ул. "Флора Кънева", като намерението ни е да го започнем след приключването на учебната година, когато трафикът намалее.

Изпълнителят на бул. "Филип Кутев" се обърна към нас с молба – ако е възможно обитателите на комплекс "Гора“ да не пресичат булеварда в нарушение пред сградите. 

По разделителната ивица е поставен специален парапет. Въпреки това и той се заобикаля. Неправилното пресичане точно там е изключително рисково, поради възможността за развиване на високи скорости на автомобили по новия булевард", добави кметът на район "Лозенец".

Константин Павлов съобщи още, че остава проблемът с разлива на вода от бившето дере на ъгъла на ул. "Могилата" и ул. "Чавдар Мутафов". 

"Още в предишния отчет Ви разказах, че не можем да копаем на мястото на теча преди водата да спадне и така пороят миналата седмица се изсипа в най-неподходящия момент. Дъждовете затрудняват подновяването на кърпенето на дупки в района, включително и отдавна очакваното асфалтиране на ул. "Братя Чакрин". Има какво още да се желае от изпълнителите по отношение на почистването след приключване на ремонтни дейности. На фона на извършената работа, почистването след приключване на обект е нищожно усилие, но когато се забави твърде много предизвиква недоволство, което е напълно излишно и разваля впечатлението от добре свършената работа. Тротоарът по ул. "Розова долина" е почти готов", каза още Константин Павлов.