"Никой не сме измамили. Това е лъжа. Всичко си беше по любовен начин, интимен", споделиха измамничките Атанаска Георгиева и Вида Колева от село Белозем пред репортер на "Фокус" при довеждането им в зала. 

По-рано днес двете дами, заедно с техния съучастник Стоян Петров, се изправиха пред Окръжен съд - Пловдив, за да разберат дали ще бъде даден ход на разпоредителното им заседание. 

Срещу тях са повдигнати обвинения, че чрез заплахи са причинили имотна вреда на възрастни хора в размер над 130 000 лева.

"Двете задържани имат роднинска възраст, като обикновено са мамели възрастни самотни хора. Едната от тях е успяла да изгради по-близки отношения с един от пострадалите - 66-годишен мъж от Белозем.

Въпросният човек й е давал пари на заем. В един момент жената казва, че няма как да ги върне, а може да осигури безвъзмезден ремонт на къщата му. Отива с други лица от ромски произход у тях, които се представят за бригада.

Започва се постоянно искане на пари, като човекът им предоставя своите спестявания, а когато те свършват, ромите започват да го водят по банки и други финансови институции, за да тегли кредити на свое име.", споделиха от прокуратурата на брифинг през месец февруари.

Защитникът на Стоян Петров и Атанаска Георгива стана причина да не се даде ход на заседанието и то да бъде отложено за 18 декември.