50 платна съдържа изложбата "Славейкови слънца“, която бе открита снощи - 17 ноември - във фоайето на Община Стара Загора и даде началото на богатата празнична програма на Второ основно училище "П. Р. Славейков“ по повод 65 години от основаването му, както и 195 години от рождението на Петко Славейков. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от местната администрация. Талантливите деца, които творят в старозагорското училище, бяха поздравени от началника на отдел "Образование“ на Общинска администрация Станимира Димитрова. Тя приветства ентусиазма на учениците, както и менторската подкрепа на техните учители, сътворили заедно живописното събитие. На всички гости на изложбата бе подарено юбилейното издание на училищния вестник "Искрици“. Във Второ основно откриват и още една експозиция – тя е под надслов "Бисерни броеници“.

"Благодаря на учителите, които дават възможност на своите ученици да изразяват своята любов към изкуството, мотивират ги и ги възпитават. Сърдечно благодаря и на Община Стара Загора за подкрепата към нас. Пожелавам на всички здраве, вдъхновение и осъществени мечти. Честит празник!“, отправи поздрав към присъстващите директорът на Второ основно училище "П.Р.Славейков“ Милена Желязкова.

Изпълнена със събития е програмата за отбелязване на 65-те години от създаването на едно от емблематичните училища под липите. Кулминацията на празничните прояви ще събере всички бивши и настоящи възпитаници, както и приятели на Второ основно училище, в залата на Операта на 30 ноември, от 18.00 часа, за тържествения концерт-спектакъл "Изворът“.

Рени АТАНАСОВА