Групата на "Браво, Пловдив" издига съветника Борислав Инчев за заместник-председател на Общинския съвет, предава Plovdiv24.bg.

От предложението, което влиза в извънреден порядък за утрешната сесия, става ясно, че за председател на групата е избран съветникът Ерол Садъков - бивш заместник-кмет на район "Източен" и син на футболната легенда Аян Садъков

Досега двете позиции бяха поверени на Савина Петкова, която от 1 март пое поста заместник-кмет по транспорт на Пловдив.

С друго предложение се иска промяна в съставите на две от постоянните комисии към ОбС, на които Петкова беше член - правна и по общинска собственост и стопански дейности. 

Рокадите предвиждат юристката Яна Димитрова да бъде освободена от комисията по култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения и да бъде избрана за член на правна комисия. Борислав Инчев да напусне комисията по устройство на територията и жилищна политика и да стане член на комисията по общинска собственост и стопански дейности. Най-новият съветник в ОбС - Пловдив Любомир Паунов, който се закле на предишната сесия, да бъде избран за член на комисиите по устройство на територията и жилищна политика и по култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения.