Поредното издание на “Мис и Мистър Русенски университет" излъчи своите победители на конкурса, който се проведе в Канев център. Десислава Георгиева – специалност “Икономика", и Мартин Атанасов – специалност "Право“, са новите най-красиви студенти на университета. Те спечелиха голямата награда - почивка в Дубай, осигурена от модна къща "Чарлино“, както и награди, осигурени от спонсорите на събитието.

Наградите връчи председателят на Общото събрание акад. Христо Белоев – почетен ректор на университета, който беше председател на журито. В журито беше и зам.-ректорът проф. д-р Генчо Попов.

Студентският съвет на Русенския университет благодари на всички спонсори, които за поредна година поддържаха организирането и провеждането на събитието " Мис и Мистър – Русенски университет“. Беше подготвена и незабравима и вълнуваща програма, която създаде пъстро настроение за публиката.

През 2007 година за пръв път се провежда конкурсът "Мис и Мистър“, който дотогава е бил само "Мис Русенски университет“.

От 2014 година изборът на най-красивите студенти на Русенския университет се провежда в многофункционалния комплекс Канев център при неспиращ интерес.

С годините събитието набира широка популярност и вече представлява интерес не само за академичната общност, а и за гражданите на Русе.