Общинският съвет във Варна ще има шестима заместник-председатели. На днешното заседание съветниците решиха заместници на инж. Христо Димитров да бъдат Христо Атанасов от група "Експертен център“, Ивайло Костадинов от "Алтернативата“, Николай Костадинов  от "Възраждане“, Тодор Балабанов от ГЕРБ, Светлан Златев от "Български гласъ“ и Николай Стефанов от "Продължаваме промяната – Демократична България“.

Шест ще бъдат и групите в състава на новия местен парламент. Най-голяма с 9 членове е група "Алтернативата“, обединяваща съветници от политическите партии и коалиции "Алтернативата на гражданите“, "Има такъв народ“ и "Свобода“. Следващите по численост са групите на ГЕРБ и на "ПП-ДБ“ с по 8 общински съветници и на "Възраждане“ със 7 представители. С 5 членове е групата "Български гласъ“. Същата е числеността на група "Експертен център“, съставена от съветниците от партия "Земеделски съюз Александър Стамболийски“.

Днешното заседание започна с минута мълчание в памет на Апостол Димитров, председател на Общинския съвет в периода 2004-2005 г. Съветниците продължават работа с избор на председатели и членове на постоянните, временните и специализираните комисии.