Икономическият университет във Варна обявява конкурс за отличието "Успешно реализиран студент" на висшето училище, научи "Фокус".

То се връчва в три категории – "Предприемачество“, "Бизнес администрация“ и "Политика и държавна администрация“. За него могат да бъдат номинирани лица, които към датата на обявяване на конкурса са завършили успешно Икономическият университет – Варна в специалност от ОКС "професионален бакалавър“, ОКС "бакалавър“ или ОКС "магистър“ или са придобили образователно-научна степен "доктор“ във висшето училище,  са се реализирали в област, съответстваща на професионалното направление на придобитото от тях образование в ИУ – Варна.

Номинирането на кандидатите за отличието може да се извърши от: първичните звена на базата на проследяване на кариерното развитие на завършилите техните специалности студенти (всяка катедра има правото да номинира не повече от едно лице за всяка от предвидените категории), Център "Кариери, предприемачество и маркетинг“, завършили студенти и техните близки.

Целта на отличието "Успешно реализиран студент“ е да се изрази признание към завършилите Икономическият университет – Варна студенти, успешно реализирани в професионален план, както и да популяризира техните успехи и постижения с цел мотивиране и вдъхновяване на настоящите и бъдещите възпитаници на висшето училище.

Документите за номинациите се подават в кабинета на Център "Кариери, предприемачество и маркетинг" към Икономически университет – Варна в срок до 31 март 2023 г.

Комисия, определена със заповед на ректора, ще оцени постъпилите номинации и ще определи носителите на отличията "Успешно реализиран студент". Те ще се връчат при тържественото честване на празника на висшето икономическо учебно заведение през май 2023 г.