Вторият мандат е сериозната възможност в България да има правителство - това заяви пред журналисти в Пловдив съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Сега е моментът да покажем, че сме готови, че сме отговорни. Страната има нужда от управление. Призовавам ГЕРБ и ДПС да се включат в консултациите" - каза той.

Според Иванов, третият мандат е свързан с много неизвестни. "Фокусът е вторият мандат, който ще е с ясна програмна насока. Няма да правим коментар за трети мандат", допълни той.

Христо Иванов и Ивайло Мирчев са в Пловдив, за да присъстват на извънредната сесия на пловдивския общински съвет, на която трябва да се обсъди позицията на местната власт за Общото събрание на акционерите на смесеното публично-частно дружество "Пълдин туринвест" АД. В заседателната зала е и пловдивският  депутат от "БСП за България" Иван Петков. Организацията се разграничи от съветниците от "Автентична лява БСП".

Сесията се свиква по искане на 20 общински съветници. Началото на заседанието бе насрочено за 9 часа, но се отложи заради отсъствието на съветниците от ГЕРБ, от "Автентична лява БСП" и част от ЗС "Ал. Стамболийски".