Багер на Община Царево унищожава защитени дюни на плаж Корал. За това сигнализира потребител в страницата във Facebook "Да запазим Корал". Мъжът е качил и видео в You Tube.  

"Това е едно уникално, девствено място в нашата природа, но за наше огромно разочарование на това място е влязъл багер и вандалски е изорал почти един декар от пясъка“, разказва мъжът във видеото.

Той обръща внимание на това, че подобно действие, а именно да се унищожават защитени растения и пясъчни дюни, се наказва в цял свят.

Вандалският акт се е случил на 7 юни със знанието на общината, твърди още гражданинът.

Това е станало в присъствието на представители от Община Царево и кметството на село Лозенец. Целта била да се извади от водата един мъртъв бик, за който е подаден сигнал ден по-рано. Припомняме, че тогава в акцията се включиха Областна управа, РИОСВ - Бургас и Българска агенция по безопасност на храните. Наложило се използването на техника, заради размерите на животното. На терен са бил проф. д-р Мария Нейкова, кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев, зам.-кметът Марин Киров и кметът на с. Лозенец Женя Гандиева.