Жителите на Плачидол са в очакване на дългогодишния празник на добруджанското село на 6 май и подготвят богата програма за съселяни и гости, които по традиция се събират на Гергьовден. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на "Фокус". Покана да сподели празничното събитие е отправена и към кмета на Община Добричка Соня Георгиева.

Празникът ще започне в 10:00 ч. с водосвет в храм "Св. Георги“ и с освещаването на курбан. Тридесет минути по-късно ще бъде дадено началото на празничния концерт, в който ще се включат Певческата група и Детска танцова формация при читалище "Просвета“, хип-хоп състав от училището в Оброчище, представители на пенсионерски клуб "Здравец“. 

В празничния ден в село Плачидол ще гостуват и изпълнителите от Представителна фолклорна танцова студия "Добруджа“ с ръководител Стоян Господинов. С особен интерес се очаква и парадът на ретро автомобил, съобщава кметът на селото Атанас Пенев. 

Вече са регистрирани 12 автомобила за участие. Сред тях са "Мерцедес“ от 1927 г., "Шевролет“ от 1929 г. и "Форд“ от 1936 г.

Жулиета НИКОЛОВА