Празник на града на Гергьовден отбелязват жителите на Каварна и Тервел в област Добрич, предаде репортер на "Фокус". Празникът в морския град ще започне в 10:30 ч. с музикална програма на площад "Защитата на Каварна“, с участието на Детска фолклорна танцова школа "Орисия“, Фолклорен танцов състав "Бизоне“ при Народно читалище "Съгласие-1890“, Детски народен хор "Шарено коланче“ и на народната певица Славка Калчева. 

По-късно днес ще има традиционната гергьовска люлка. Вечерният концерт е с начало в 20:00 ч., гост ще бъде певецът Миро. Заря ще освети нощното небе на Каварна, за да постави финала на празничния ден там.

В град Тервел празничният ден ще започне в 9:00 ч. В храм "Свети Георги“ ще бъде отслужен празничен водосвет и ще бъде даден курбан за здраве и берекет. В 10:00 ч. е началото на кулинарно състезание с гост Иван Звездев. В него ще участват представители на самодейните състави от клубовете и читалищата и учениците от Средно училище "Йордан Йовков“ и Професионална гимназия по техника и облекло "Дочо Михайлов“. Празникът ще продължи с концерт на възпитаниците на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" от град Котел. 

В Добрич днес е Ден на отворените врати в Художествената галерия и във всички обекти на Регионален исторически музей. При вход свободен могат да бъдат разгледани временни и постоянни експозиции от 9:00 до 17:00 ч.

Жулиета НИКОЛОВА