Две годишнини и първа пролет празнуваха пенсионерите от Централен клуб на пенсионера на бул. "6-ти септември“ в Пловдив. Гости на тържеството по повод 33 години, откак начело е ръководителят му Росица Лекова и 55 години от основаването на клуба, бяха кметът на район "Централен“ Георги Стаменов, заместник-кметът Фиданка Кацарева, както и Радомир Чолаков, Десислава Трифонова и Стефан Шилев от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Пловдив.

Кметът на район "Централен“ връчи грамоти по случай двете чествания и плакет на Росица Лекова.

"Пролетта е символ на новото начало, на красотата, радостта и раждането на нов живот. Изключително съм щастлив, че имаме възможност да отбележим 55 години от създаването на този клуб, който се е превърнал в институция в район "Централен“. Всеки път, когато гостувам, съм впечатлен от атмосферата на спокойствие и хармония, която цари тук. Благодаря на ръководителя на клуба г-жа Лекова, която през всички тези 33 години го ръководи с висок дух и много енергия“, обърна се към присъстващите Георги Стаменов.

Десислава Трифонова също поздрави пенсионерите.

"Пожелавам Ви да сте здрави, все така активни и енергични и да имате още много поводи за празници. В бъдеще сте винаги добре дошли, за да споделите проблеми и тревоги, а аз се ангажирам да направя всичко възможно, за да помогна за решаването им“, подчерта тя.

Приветствие към пенсионерите отправи и доц. Стефан Шилев.

"Възхищавам се от факта, че сте толкова задружни, дейни и инициативни. Благодаря на г-н Стаменов, един от най-добрите районни кметове, за това, че се грижи за Вашия клуб и за целия квартал. Екипът ни е гарант за това, че ще направим правителство, което ще развива държавата“, обърна се към възрастните хора доц. Шилев.

"Всичко, което правим, го правим за вас и за бъдещето на децата ни. Можете да разчитате, че ще сторим всичко по силите си, за да направим живота на хората по-спокоен и предвидим“, подчерта от своя страна Радомир Чолаков.

Накрая най-възрастният член на пенсионерския клуб разряза празничната торта.