Магично и ефирно пътешествие в света на балетната музика ще предложи на пловдивската публика френското клавирното дуо “Русалка" (Duo Ondine).

Концертът “Балетни импресии" е на 8 юни 2024 от 18:00 часа в Балабановата къща в Стария град. Билетите са вече в продажба в системата на Ивентим в цялата страна и онлайн.

Концертът е част от официалната програма на 8-ми Международен младежки фестивал "Кръстопът", организиран от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив, по предложение и със съдействие на Арт галерия Константин, асоциация за културен обмен.

Duo Ondine е френско-италиански клавирен дует - пиано на четири ръце, създаден в Женева (Швейцария) през 2014 г. от младите и изключително талантливи Клементин Дюбос, Жулиет Аридон Косиолек.

Десет години по-късно Duo Ondine е продължава да блести на международната сцена с изискани, виртуозни и проникновени изпълнения, с прецизни и изключително чувствени интерпретации.

Duo Ondine е носител на първа награда от IV международен конкурс за камерна музика La Follia Nuova през 2023 г. Клавирният дует е посрещнат с голям успех в много европейски и азиатски концертни зали и фестивали: Триенале, Милано, Италия, Американската църква в Париж, Франция, Steinway Hall, Лозана, Швейцария, LFN Фестивал, Болцано, Италия, Театър Кантор, Лион, Франция, Great Piano Hall, Валанс, Франция, Festival les soirées d'Usson, Франция, Национална зала на Виетнян, Лаос и др.

Специализирани във френски и славянски репертоар, Жулиет Аридон-Косиолек и Клементин Дюбос представят богат репертоар с творби на Дебюси, Равел, Дюка, Сен-Санс, Дворжак, Рахманинов, Бородин, Мусоргски, Стравински.