Смолянският епископ Висарион – Архиерейски наместник на Смолянска духовна околия поздравява всички миряни с Възкресение Христово, съобщиха от Архиерейското наместничество.

""И идете скоро, та обадете на учениците Му, че Той възкръсна от мъртвите и ето, преварва ви в Галилея. Иисус ги срещна и рече : Радвайте се! А те се приближиха, хванаха се за нозете Му и Му се поклониха." (Мат.28:7-9)

Христос Воскресе!

Обични в Господа, братя и сестри!

Скъпи Родопчани!

Днес, Христовата Църква празнува Възкресението на нашия Господ и Спасител Иисус Христос. Цялата Вселена ликува и се поздравява с всепобедния поздрав: "Христос Воскресе! Воистину Воскресе!" Тържествуват хората и се радват на Христовия мир, който ни бе даден като залог за истинско общение с Бога.

Поздравявам всички вас, братя и сестри, със светлия и радостен празник на Пасхата Христова! Нека радостта от Възкръсналия Господ Иисус Христос никога да не напуска нашите сърца. Отнесете и вие, братя и сестри в домовете си Светлината на Пасха, радостта на празника, която съгрява в обич и мир нашите души и сърца.

Да бъдем истински здрави, щастливи, радостни и блажени сред бурното житейско море, всякога благославяйки и възпявайки в сърцата си Неговото славно Възкресение.

Дойдете всички верни, да се поклоним на светото Христово Възкресение, защото ето - чрез Кръста дойде радост за целия свят. Амин!

Христос Воскресе!

Честито Възкресение Христово!“, се казва в поздравлението на епископ Висарион.