Специализирана полицейска операция се проведе на територията на област Кюстендил. Това заяви комисар Васил Паргов, началник отдел Охранителна полиция в ОД на МВР – Кюстендил, предаде репортер на Радио "Фокус“ - Кюстендил. Акцията е насочена към предотвратяване на нарушения с изборното законодателство. В операцията участват служители на Жандармерията, служители от БАБХ, както и служители от Инспекцията по труда. В момента на територията на Районно управление Кюстендил, както и на територията на районно управление Дупница се проверяват различни обекти.

"За Кюстендил се проверяват обекти в кв. "Изток“, а за Дупница в два квартала. Към настоящия момент операцията протича в търговски обекти, в които са установени нарушения. В два от обектите няма разрешение за извършване на търговска дейност. За двете районни управления са съставени 8 акта за нарушения, установени в търговските обекти. В Дупница е задържано и едно лице.

Проверка извършват и служители на Пътна полиция за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата, както и водачи с неплатени задължения, за връчване на електронни фишове, наказателни постановления, за да не се чувстват тези водачи безнаказани.

Венцеслав ИЛЧЕВ