Акция "Респект“ в Кюстендил завърши с двама задържани и 20 акта, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. При проведената специализирана операция на територията на Районно управление - Кюстендил и Районно управление -Дупница екипите са проверили 16 обекта, съставени са 20 акта, проверените моторни превозни средства са 157, лица – 209.

Съставените актове по Закона за движение по пътищата са 15, а фишовете – 28. Съставени са 7 акта по Закона за българските лични документи, образувани са 2 преписки за нерегламентирана търговия с акцизни стоки.

Образувано е досъдебно производство за извършена кражба от търговски обект в Дупница. Извършителката, 26-годишна, е установена и задържана с полицейска заповед. Тя е отнела 5 мобилни телефона от различни марки и 877 лв. В рамките на операцията бе установено и лице, обявено за международно издирване.

Образувани са 2 бързи полицейски производства в Районно управление - Дупница за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Водачите са задържани с полицейска заповед. Единият е на 26 години, другият на 21 г.