Наркотици на стойност 350 хиляди лева заловиха варненските полицаи при специализирана акция вчера. Екипите са иззели огромно количество матаамфетамини, кокаин и марихуана, това съобщи днес старши инспектор Андрей Ангелов, директор на ОДМВР-Варна.

Вчера, около 11 часа, след кратко преследване е задържан мъж. Той се е опитал да избегне проверката и не е спрял на стоп палка, след което се е наложилo използването на предупредителни стоп патрони. При обиск в мъжа са намерени единични дози кокаин и екстази. В автомобила, полицаи са открили 1 кг марихуана. 

В дома на задържаното лице, при проверка са открити огромни количества наркотици - 8 кг. марихуана, половин килограм кокаин, 1 кг метаамфетамин и над 200 таблетки, чийто вид предстои да бъде изяснен. 

Намерени са електронни везни, 5 пълнителя за електронна цигара с веществото Тетрахидроканабинол, както и сумата от 7 900 лева.

При повторно претърсване в Добрич, на адрес свързан със задържаното лице се намерени и иззети 800 грама марихуана, както 500 гр амфетамини. 

Задържаното лице е криминално проявено и е известно на органите на МВР. Осъждано е за причиняване на смърт по непредпазливост при ПТП, както и за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.