Тримата мъже, които ограбиха 74-годишен мъж в пловдивското село Триводици, бяха доведени под охрана в Пловдивския окръжен съд, предаде репортер на "Фокус".

Магистратите ще решат дали да ги оставят в ареста. 34-годишният Николай Михайлов, който е осъждан 3 пъти досега, Митко Демиров, на 46 г., и Данко Спасов, на 24 г.

Установено е, че към 23,00 часа тримата влезли в двора на къщата на пострадалия. Той се събудил от шума и излязъл навън. Щом го видели, тримата поискали пари. Той им отвърнал, че няма, а те започнали да му нанасят удари по тялото.

Мъжът се развикал за помощ. В това време тримата отнели от двора на къщата около 170 метра меден кабел и други вещи и избягали. След подадения сигнал са били проведени незабавни оперативно-издирвателни действия и извършителите на грабежа са установени от полицията.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо тях.