Нова атракция, но в лошия смисъл на думата, стряска чувствителните души на разхождащите се из алеите на Морската градина на Варна. Това са изоставени от години тоалетни, които биха погнусили и най-големия непукист, видя репортер на "Фокус". Разбитите постройки са свърталище нощем на клошари и наркомани.

Едната, вече бивша тоалетна, от която са останали само бегли следи за "славното й минало", се намира на пъпа на парка - в непосредствена близост до важна алея, на няколко метра от сцена "Раковина", на която през лятото различни музикални, певчески и танцувални състави, от деца и пенсионери, се представят пред публика.

Другото WC е изоставено преди близо 30 години. Намира се на метри от фонтанчето с жабките в парка, което е любимо на най-малките жители на Варна. Зарито е с боклуци и човек, трябва сериозно да насили фантазията си, за да си го представи като функциониращ нужник.

Още по-големият проблем е, че в "белия дроб" на морската столица липсват тоалетни. Преди години имаше химически, но договора на фирмата, която ги постави, изтече. Сега Общината търси компания, която да осигури така нужните за нуждите на варненци нужници.

От общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване“ поне обещаха, че ще има подобрение в Морската градина - предстои доставка на нови пейки и кошчета, които да бъдат разположени в парка.