С оглед опазване на обществения ред и гарантиране на сигурността през зимния туристически сезон в курорта Боровец са командировани допълнителни полицейски служители от осем други дирекции във вътрешното ведомство. На база двустранно споразумение между министерствата на вътрешните работи на България и Румъния пристигна и представител на румънската полиция, който ще патрулира заедно с българските си колеги, съобщиха от ОДМВР-София.

Придадените сили бяха посрещнати официално от началника на отдел "Охранителна полиция“ в ОДМВР-София комисар Петър Соколов и ръководствата на РУ-Самоков и Участък "Полиция“ – Боровец. С тях бе проведен инструктаж, в рамките на който бяха обсъдени в детайли методите и способите за справяне с възникнали ситуации, свързани с груби нарушения на обществения ред, както и начините за действие при установяване на извършени престъпления от всякакъв характер.

Допълнителните полицейски екипи са командировани до края на зимния сезон с цел повишаване на сигурността и спокойствието на туристите и работещите в курортния комплекс.