Доброволци изчистиха от отпадъци гората над Картинг пистата в района на квартал "Виница".

Това бе част от поредната инициатива "Час на чистотата", която тази неделя чукна стотното си издание.

100 срещи с вас, скъпи доброволци, които оставят само позитивни и приятни спомени.

Благодарим ви за подкрепата, която оказвете на околната среда! Благодарим ви за вашият ентусиазм, за вашите усмивки, за приятелството, което изградихме с всички вас! Уверени сме, че ще продължим нашето добро дело съвместно с вас, защото природа се нуждае от това, пишат инициаторите във Фейсбук, видя "Фокус".

Юбилейният “Час на чистотата" № 100 стартира в 11 часа вчера в гората след картинг пистата във "Виница".

Самата инициатива бе подета на 8 декември 2019 г. До сега са изминали 40 месеца и сме провели 100 мероприятия! Средно по 2.5 на месец, което е едно великолепно постижение, Ковид-ограниченията, които бяха наложени! Тази равносметка е такава, защото вие винаги бяхте с нас, скъпи приятели, и благодарение на вашето желание и любов към природата, на вашата задружност и позитивизма, който носите в себе си се организирахме с изключителна лекота за всеки един “Час на чистотата"!, радват се инициаторите.

Изчистихме тонове боклук и направихме красиви и привлекателни не едно и две, а десетки места във и около Варна. Научихме и продължаваме да възпитаваме в нашите деца любовта към природата и необходимостта от грижи за нея!, допълниха природолюбителите.