Добрич празнува националния празник на Република България с възпоменание на Мемориален комплекс "Хан Аспарух", караул на паметта и българско хоро на площад "Свобода", предаде репортер на "Фокус". Много добруджанци присъстваха на панихидата в памет на загиналите воини за свободата на страната ни и празничен водосвет, отслужени в храм "Св. Георги". 

Шествие "Първите" в почит на възрожденци и революционери от българския пантеон поведе към мястото, където тържествено бяха издигнати знамената на Република България, Европейския съюз и град Добрич и бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към всички, дали своя принос България да бъде свободна страна. 

"Днес е денят, в който трябва да сме обединени в своята признателност към хилядите румънски, украински, руски, полски, финландски, естонски, литовски и други воини воювали и дали живота си за нашата свобода. След близо петвековно робство, държавността в България е възстановена", каза в своето приветствено слово кметът на Добрич Йордан Йорданов и допълни: "Пожелавам си днес, каквото и да ни предстои, каквито и избори да правим, никога да не забравяме именно това: България е на първо място!".

Жулиета НИКОЛОВА