32-годишен мъж застава пред съда заради обир над жена, извършен на 11 март 2023 година. Това съобщиха от Окръжна прокуратура - Варна за "Фокус".

Пострадалата млада жена празнувала своя рожден ден във варненско заведение. След като си тръгнала, се отправила към дома си, а по пътя разговаряла по телефона със свои приятели. Този факт бил забелязан от обвиняемия, който решил да се възползва от ситуацията и да ограби жената. Издебнал момент, в който младата жена изглеждала разсеяна и издърпал от ръката й мобилното устройство. Побягнал в неизвестна посока и успял бързо да изчезне. След два дни той продал телефона на свой познат.

След като потърпевшата подала сигнал за случилото се, незабавно било започнато разследване. Мобилното устройство било намерено, а извършителят на грабежа – задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан многократно, в това число и за грабеж. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Ако бъде признат за виновен, А.Я. може да бъде осъден с "лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.