Днес изтича срокът, в който организаторите на хазартни игри и оператори на телефонна или друга електронна съобщителна услуга декларират направените залози и данъка от проведени през предходния месец хазартни игри, при които гаранцията за участие е цената на телефонна или друга електронна съобщителна услуга. Това съобщиха от НАП-Варна за "Фокус".

Крайната дата за подаване на декларации и плащане на сумите по тях е 12 юни, тъй като законоустановеният срок за това – 10 юни беше почивен ден.

До 15 юни се подава и декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта /ЗХ/ за дължими държавни такси за поддържане на лиценз за организиране на хазартни игри и за издаване и поддържане на лиценз за онлайн залагания.

Декларацията се подава от организатори на хазартни игри по реда на чл. 30 от закона, както и в случаите на заличаване/прекратяване на лице по чл. 4. Подаването на документа става чрез е-услуга "Декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта“, достъпна с квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги.

От ТД на НАП Варна напомнят, че в следващите дни изтичат срокове за подаване на декларации и деклариране на данни, включително и внасяне на задължения по реда на Закона за данък върху добавената стойности /ЗДДС/ и Закона за статистика на вътреобщностната търговия със стоки /ЗСВТС/ със срокове до 14-то и 15-то число на месеца за референтен данъчен период месец май; Закон за корпоративно подоходно облагане /ЗКПО/ задължение за внасяне на месечни авансови вноски за юни за корпоративния данък /КД/ и подаване на данни по реда на Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г. в срок до 15-ти юни.

Повече информация можете да се намери на официалната страница на НАП на следния линк Данъчно-осигурителен календар (nra.bg), в Портала за електронни услуги, на телефоните на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съобразно тарифата на съответния оператор, както и на имейл: infocenter@nra.bg.