Директорът на общинско предприятие "Градини и паркове" Веселин Козарев подаде оставка тази сутрин, съобщи самият той за "Фокус".

Смята, че е редно да подаде оставка, защото новият кмет трябва да направи свой екип. Твърди, че никой не го е притискал и решението е негово. "С новоизбрания кмет Костадин Димитров действаме в пълен синхрон. Сега, когато аз искам да напусна, той иска да назначи някой друг. Той е човек на честта, а честта е съвест. С чиста съвест мога да посрещна следващия директор и да му предам управлението. Ако е необходимо - ще бъда насреща" - коментира той.

Козарев беше начело на дружеството три години. Преди четири години той беше избран за общински съветник от "Съюз за Пловдив".

"Оставих топлото място в местния парламент и излязох на студа и в калта - там до разбитите камиони на предприятието и до немотията на моите колеги. Направих го с ясното съзнание да дам част от най-активните си години в реалната работа за красотата на любимия ни град. Аз дадох всичко от себе си, работих с желание и със сърце, преживявах всяка критика, учех се от грешките. Пожелавам успех на новото управление и ще се радвам да постигнат много повече, отколкото аз успях за това Пловдив да бъде по-чист, зелен и красив!" - казва той и благодари на екипа, с който е работил.

Начело на предприятието най-вероятно ще застане заместник-директорът Николай Чунчуков, който в предишен мандат беше кмет на район "Източен".