Общинският служител, пребит от хотелиер в Пловдив, е в дома си със средна телесна повреда, съобщи за "Фокус" шефът на "Общинска охрана" Димитър Палашев.

"Човекът е в шок, по-скоро е психически разстроен, тъй като въобще не е очаквал, дошло му е изневиделица. Това е един изключително културен възрастен човек, не е конфликтен въобще. И всичко е станало, защото си е свършил работата абсолютно професионално. Не може да се пусне никой през бариерата, без да е предупреден, или да има пропуск и резервация за това. Там си има пропускателен режим, който трябва да се спазва от всички", обясни Палашев. 

Той добави, че с въпросния собственик на хотел в резервата също не е имало сериозни проблеми досега. "Не съм очаквал такава постъпка от него. Улегнал човек е, бизнесмен. Когато е имало проблеми, сме коментирали с него, обаждал ми се е. Звънял ми е, когато сме санкционирали негов клиент, събирали сме се на работни срещи хотелиерите. Но това е изключително грозна постъпка".

"Заради бариерата в Стария град винаги имаме словесни конфликти, но не се е стигало до физическа саморазправа досега", призна Палашев и добави: "Общо взето, там нещата са канализирани вече, не съм очаквал".

Шефът на "Общинска охрана" е благодарен за професионализма на Четвърто районно, които са си свършили работата много професионално.