Първата детска линейка вече функционира. Тези дни, докато чакахме пред Спешния център на Окръжна болница, тя влезе, за да докара пациент. Много е хубава, макар, че пожелаваме рядко да се случва дете да има нужда от нея, разказаха пред репортер на "Фокус" жители на града, които са я видели на живо.

Детската линейка, на стойност над 260 хиляди лева, бе закупена преди месеци, като парите бяха набрани в благотворителната организация "Аз вярвам и помагам“, в която се включиха хиляди, събирайки пластмасови капачки, стотинки и дарения.

Първата за Варна специализирана и изцяло оборудвана детска/неонатална линейка бе представена официално в средата на февруари тази година, но, за да поеме по улиците и булевардите на града, трябваше да получи нужните документи по регистрацията й. Това, вече се е случило, става ясно от думите на читателите, които са я видели в двора на Спешния център на МБАЛ "Света Анна" - Варна.

Линейката е специално оборудвана за деца. Тя може да служи и за транспортиране за спешна операция в София на малки пациенти със сърдечни малформации.