Ремонтът на ул. "Даме Груев“ ще се забави поне до лятото заради обжалвания на собственици на имоти. "Има съдебно дело и по реда на чл.50 от Закона за съдебната власт, когато има производство, никой няма право да прави нищо“, каза за "Фокус" районният кмет Костадин Язов.

Той обясни, че има четири сгради, които попадат в разширението на ул. "Даме Груев", между ул. "Тодор Александров" и Кукленско шосе, а собствениците обжалват събарянето им. На първа инстанция в Административния съд общината е спечелила делото, но то е обжалвано на по-горна инстанция и е насрочено във Върховен административен съд за 9 май. Ако съдът прецени, че му трябват допълнително данни, може да ги поиска и след това да се насрочи и друго заседание.

"Това е достатъчна пречка да продължим“, каза районният кмет.

Строителят може да си работи в зоната около сградите, които трябва да се съборят. Но нищо повече от това не може да се направи“, поясни Язов.

Четирите сгради, две от които са общински, трябва да бъдат съборени, за да се разшири улица "Даме Груев“ от северната й страна. Заповедта на кмета на район "Южен" Костадин Язов за премахване на частните къща и автосервиз е издадена още миналата година. Собствениците на частните имоти я обжалват.