За поредна година децата, родителите и екипът на ДГ "Мирослава“ направиха жест към деца, медици и възрастни хора от град Пловдив. Те заедно изработиха мартеници до отделението по детски болести и медицинска генетика в УМБАЛ "Свети Георги“, както и до Дома за възрастни хора "Св.Св. Василий“ в Пловдив.

По традиция в детска градина "Мирослава" всяка година се провеждат творчески работилници, в които деца, родители и учители заедно изработват "вълшебни“ мартеници с благотворителна цел.

Тази година децата от четвърта възрастова група предизвикаха много вълнения и стоплиха сърцата и душите на възрастните хора от Дома "Св. Св. Василий“ като им закичиха пъстри мартеници и ги поздравиха с танци и песни. Пожелания за здраве, щастливи и радостни дни и сбъднати мечти ги развълнуваха до сълзи и усмивки.

Заедно с красивите мартеници децата и екипът на ДГ "Мирослава" пожелаха на всеотдайните медици от УМБАЛ "Свети Георги“ и техните малки пациенти да не спират да вярват в доброто, в сбъдването на чудеса, в любовта и надеждата. Те отправиха послание и пожелаха на медиците здраве, радост, щастие и удовлетвореност от постигнатото в своята мисия.