Урок по родолюбие изнесоха децата от ДГ "Дружба" в Пловдив. Домакин на събитието бе кметът на район "Западен" Димитър Колев, информира кореспондент на "Фокус".

В навечерието на Националния празник 3 март децата припомниха най-важните моменти от героичната история на страната ни. С песни, танци и стихотворения в залата на районното кметство оживяха едни от най-значимите моменти от нашата история. Особено внимание бе отделено на революционерите, повели народа в битка за свободата на отечеството. Децата от четвърта група на "Дружба“ припомниха великите дела на Христо Ботев и Васил Левски, героичното априлско въстание и руско-турската война, довела до Освобождението на България.

Кметът на "Западен“ Димитър Колев поздрави директора на ДГ "Дружба“ Силвия Атанасова и на всички работещи в градината за прекрасния урок по родолюбие. "Щастлив съм, че имаме такива будни деца, които знаят нашата история. Нека помним миналото и да пазим заветите на предците ни, защото правилно е казано, че народ без минало няма бъдеще“, заяви той пред събралите се в залата на районното кметство.