Двама пострадаха след стрелбата по автобус в Пловдив, съобщиха на брифинг от прокуратурата и МВР, предава репортер на "Фокус".

"В 14,30 часа вчера е получен сигнал от водача на автобуса, че докато е бил на спирка номер 304 срещу улица "Юндола" 10, са били произведени изстрели, един от които е счупил предното стъкло.

Сформирана е незабавно група, която е установила извършителите на деянието. Касае се за две деца - на 14 и 15 години. Едното от тях в присъствието на баща си преди дни е закупило въпросния пневматичен пистолет от оръжеен магазин. Хвали се на приятеля си, който отива и сам купува същия пистолет. Серийните номера показват, че оръжията са били продадени едно след друго.

Стрелбата е била хаотична и е продължила около един час. Пострадало е момче на 14 години, в чиято ръка са попаднали два от изстрелите от терасата на 6-ия етаж от апартамент на улица "Юндола" 12, а също и служителка на МВР, която тогава не е била на работа и не е била с униформа - при нея сачмите са прелетели непосредствено до главата й", разясниха от прокуратурата и МВР.