Деца от всички общини на област Добрич участваха в конкурса рецитал "За да я има България", предаде репортер на "Фокус". Община град Добрич организира седем издания, които дадоха възможност на деца и младежи от Добруджа да изявят своите умения като рецитатори пред публика и да възкресят творби, които възраждат историческата ни памет и духа на родолюбието.

Обявени са резултатите от конкурса и имената на победителите във всички интернет платформи, които поддържа общината. 545 деца участваха в тазгодишното издание на областния конкурс. За първа година конкурсът се реализира в два етапа. Първият се проведе с любителски видеа на участниците и изпълнение на избрани творби, свързани с историята, националните герои и красотата на отечеството ни. 

Жури е оценило рецитаторските умения и е допуснало за участие във втория етап 92 деца от четири възрастови групи. Във втория заключителен етап, проведен преди няколко дни в Огледална зала "Нели Божкова“, участниците са демонстрирали много добро сценично поведение. За всички отличени са предвидени награди, които ще бъдат връчени лично от кмета на Община град Добрич на 9 март от 10:00 ч. в Голямата зала на Община град Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА