След като е убит македонецът Игор е бил ограбен от непълнолетния Михаил. Част от парите, които на обща стойност от 1800 лв.,  са били похарчени за изкупуване на залог в заложна къща. Това разкри преди минути директорът на ОДМВР – Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, предаде репортер на "Фокус". 

Убиецът е посочил пред полицаите, че е бил поканен от македонския гражданин да правят секс. Отишли в близка горичка, но Михаил се е отказал от предварителната уговорка. Македонецът го дръпнал, а момчето го е ударило няколко пъти с дървения кол и си заминало. Пред разследващите то не е споделило, че е откраднало парите на Игор, както и телефона му, който все още не е открит. 

Македонецът е обявен за издирване в полицията във вторник сутринта. "Веднага е започната оперативно – издирвателна дейност от служителите на РУ Несебър. В резултат на което се установява предвижване на жертвата с непълнолетно лице, живеещо в Слънчев бряг. Докато се водят тези издирвателни действия и беседи с лицето, се получава съобщение за намерен труп в района на Слънчев бряг. Веднага е сформирана е група, извършени са процесуално – следствени действия. Паралелно с това се извършват и оперативно – издирвателни работи по установяване на съпричастността на вече установения непълнолетен в РУ Несебър. Двамата не са се познавали преди това. Най-вероятно убийството е извършено в събота, предната седмица", каза ст.  комисар Калоянов.

Игор е работил за български бизнесмен. Зимата е пребивавал в Банско, а преди дни се е настанил в Слънчев бряг за летния сезон. Семейство на убиеца е с нисък социален статус. Михаил се заминава с обща работа и няма данни да е предлагал сексуални услуги. Въпреки възрастта си, той има зад гърба си редица престъпления. Сред тях – грабеж на украински гражданин през септември 2022.

За убийството законът предвижда затвор от 10 до 20 години, но тъй като извършителят е непълнолетен, Михаил може да получи максимум 5 години. Това поясни  наблюдаващият прокурор по делото Иван Кирков.