"Демократична България - обединение" издига адвокат Валентин Ройнов за кандидат за кмет на Асеновград. Той спечели повече гласове от опонента си адвокат Константин Костадинов по време на вътрешното гласуване, предава "Фокус".

Номинацията е на "малката" коалиция, в която влизат ДБ и Зелено движение. Не се знае дали кандидатурата ще стане обща за "голямата" коалиция, която включва и "Продължаваме промяната". Преговорите с ПП се очаква да продължат до края на следващата седмица, коментира за медията ни самият Ройнов. 

Процесът за обсъждане на кандидатурите за кметове е сложен, тъй като става дума за 260 общини в цялата страна. За Пловдив например все още няма решение, каза за "Фокус" депутатът Йордан Иванов, който е заместник-председател на "Демократи за силна България".

Кандидатурата на адвокат Ройнов е на Зелено движение и не е окончателната номинация. Тепърва ще се обсъжда в рамките на коалицията, уточни за най-четената пловдивска медия народният представител от ПП Росен Костурков

Костурков сподели, че преговорите с политическите партньори вървят трудно. "Трябваше до края на август да сме решили кои ще са кандидатите за кметове, но закъсняваме заради бавния преговорен процес. При всички случаи обаче ще имаме кандидати за по-важните градове" - допълни той.

Местните избори ще се проведат на 29 октомври.