На Велики четвъртък – 13 април и Велика събота – 15 април, малки и големи старозагорци и гости на града, имат покана да се включат в пъстрия празник на Зоопарка в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". "Цветен Великден с деца и животни“ е мотото на инициативата, която с много ентусиазъм организира екипът на зооградината.

"Подготвяме няколко образователни лекции, които ще бъдат поднесени по подходящ и интересен начин на най-малките ни приятели. Забавната игра носи името "Смели изследователи“ и ще приложи на практика наученото от любознателните ни посетители. Не сме пропуснали в програмата и майсторене на цветна тематична украса“, споделя ръководителят на зооградината д-р Ивелина Илиева.

И през двата празнични дни, началото на дейностите ще бъде от 11.00 часа, а мястото е пространството пред административната сграда. "Показваме, че ваканцията може да бъде и малко по-различна, особено в навечерието на най-светлия християнски празник. Надяваме се, че времето ще бъде подходящо, за да се забавляваме и учим заедно с децата“, допълва д-р Илиева.

Активна е опцията за закупуване на билет през сайта на зооградината – https://zoo.starazagora.bg/bg/bileti, която улеснява посещението на любителите на животни и разходка в един от най-големите зоопаркове у нас.

Рени АТАНАСОВА