"Всички бяхме свидетели как се управляваше през последните три години. С лъжи, не спазени обещания, фалшификати, манипулации. На тези експерименти трябва да се сложи край! За това ни трябва убедителна победа с номер 22“. Това каза Цвета Караянчева, водач на листата на ГЕРБ-СДС за 17 МИР Пловдив област на среща с жители на община Калояново.

На нея присъстваха и председателят на СДС Румен Христов, зам.-председателя на СДС д-р Емил Кабаиванов, областният координатор Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители Йордан Кръстанов, Живко Здравков, Ваня Лазарова, Енислав Велков и кандидатът за евродепутат  от листата на ГЕРБ-СДС Илия Лазаров.

За три години управление правителството на ПП-ДБ не е успяло да разреши нито един наболял проблем на местните хора, например окаяното състояние на моста на  главния път Пловдив-Хисаря. Съоръжението е поставено по времето на Втората световна война и вече е амортизирано и опасно. Движението по него е изключително интензивно, а през почивните дни трафикът е двойно по-голям заради туристите, които отиват към Хисаря и Старосел. Мостът и пътят са част от републиканската пътна мрежа. Оказва се, че правителството на ПП-ДБ е обещало да го поправи, но не е осигурило пари.

"Бяха направени доста компромиси от наша страна, но се видя, че ПП-ДБ нямат управленски капацитет.  Време е да направим разумен избор, с който да дадем властта на хората, които могат да решат кризите, да носят отговорност и да поведат страната ни по пътя на стабилността“,  заяви  лидерът на СДС Румен Христов.

Областният координатор Георги Мараджиев допълни, че компромисите си имат граници  и че най-важното след тези избори е България да има редовно правителство с ясна политическа подкрепа, което може да овладее хаоса.

Цвета Караянчева изтъкна, че за да няма повече не спазени обещания трябва ГЕРБ-СДС да извоюва победа на 9 юни, но убедителна. Тя уточни, че само така ще може да се върне нормалността в политиката.

В края на срещата представителите на ГЕРБ-СДС призоваха множеството да гласува осъзнато и да избере номер 22 за стабилна България в сигурна Европа.